25 Απρίλιος 2019, 17:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Απρίλιος 2019, 17:52

Ο serial killer της Κύπρου υπέδειξε πού πέταξε ένα ακόμα πτώμα

  • Ο serial killer της Κύπρου υπέδειξε πού πέταξε ένα ακόμα πτώμα
    Το πεδίο βολής στο χωριό Ορούντα (φωτ.: sigmalive.com)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τον serial killer της Κύπρου, τον ίλαρχο της Εθνικής Φρουράς που παρουσιαζόταν με το όνομα «Ορέστης».

Τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 35χρονος, που ήδη έχει ομολογήσει τους φόνους δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες και κατηγορείται για μία ακόμα εξαφάνιση, υπέδειξε στις ανακριτικές Αρχές το πεδίο βολής του «Κάμπου του Μύλου» στο χωριό Ορούντα λέγοντας ότι εκεί θα βρουν το πτώμα άλλης μίας γυναίκας, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορίσει το πότε τη σκότωσε.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τον εντοπισμό μέσα σε λάκκο μιας σορού σε πλήρη αποσύνθεση. Πιθανότατα να πρόκειται για γυναίκα από την Ινδία ή το Νεπάλ.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από την κυπριακή Αστυνομία, ενώ επί τόπου βρίσκεται και ο διευθυντής της Αστυνομικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας καθώς και οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους. Νωρίτερα σήμερα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής στο φρεάτιο του μεταλλείου όπου βρέθηκαν οι σοροί των δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί η σορός της 6χρονης κόρης του ενός θύματος.

Οι Αρχές έχουν καταφέρει να συνδέσουν τον 35χρονο «Ορέστη» και με την εξαφάνιση της 31χρονης Μαρικάρ Βελντέζ από τις Φιλιππίνες· στην κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου που αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισης του αξιωματικού ο υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης είπε ότι πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο. Η 31χρονη δηλώθηκε αγνοούμενη στις 13 Δεκεμβρίου 2017.