24 Απρίλιος 2019, 18:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απρίλιος 2019, 17:45

Ο Τραμπ στέλνει στρατό στα σύνορα με το Μεξικό

  • Ομοσπονδιακό εφετείο δικαιώνει τους επικριτές του Τραμπ στο Twitter!
    Ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

«Ένοπλους στρατιώτες» στα σύνορα με το Μεξικό στέλνει ο Ντόναλντ Τραμπ ως απάντηση σε ένα (αδιευκρίνιστο) επεισόδιο με Μεξικανούς στρατιωτικούς, τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε ότι είναι εν δυνάμει συνεργοί των εμπόρων ναρκωτικών. «Μεξικανοί στρατιώτες σημάδεψαν πρόσφατα με τα όπλα τους στρατιώτες της Εθνοφρουράς μας, απ’ ό,τι φαίνεται σε μια τακτική αντιπερισπασμού για λαθρεμπόρους ναρκωτικών στα σύνορα», έγραψε στο Twitter.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε σε ποιο περιστατικό αναφέρεται, εν τούτοις το CNN έχει μεταδώσει ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο στις 13 Απριλίου κοντά στο Κλιντ του Τέξας έξι Μεξικανοί στρατιώτες έστρεψαν τα όπλα τους σε δύο Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονταν σε αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά, και μάλιστα αφόπλισαν τον έναν από αυτούς.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Μεξικό ότι δεν «κάνει ουσιαστικά τίποτε» για να σταματήσει ένα καραβάνι με παράτυπους μετανάστες που κατευθύνεται στα σύνορα, και έκανε την υπόδειξη ότι θα πρέπει να συλληφθούν όσοι από τους 20.000 συνεχίζουν την πορεία, αλλιώς οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να κλείσουν το τμήμα των συνόρων και να καλέσουν το στρατό. Μέχρι στιγμής το Μεξικό δεν έχει σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.