24 Απρίλιος 2019, 17:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απρίλιος 2019, 17:23

Φοβάστε μην σπάσουν στο βράσιμο; Έτσι θα κρατήσετε τα αυγά σας άθικτα!

  • Φοβάστε μην σπάσουν στο βράσιμο; Έτσι θα κρατήσετε τα αυγά σας άθικτα!
    (Φωτ.: pixabay.com)

Μεγάλη Πέμπτη αύριο, και η αιώνια μάχη ενάντια στα σπασμένα αυγά θα δοθεί ξανά. Υπάρχει λύση στο πρόβλημα, και ο πιο σύντομος δρόμος για να την βρείτε είναι να ανακαλύψετε την πηγή του κακού. Τα αυγά, λοιπόν, κατά το βράσιμο σπάνε για δύο βασικούς λόγους:

Από την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας, και από το νερό το οποίο, καθώς βράζει, τα ρίχνει με ένταση προς τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Για να αντιμετωπίσετε τον πρώτο ένοχο, δεν έχετε παρά να βγάλετε τα αυγά από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ και να τα αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να τα βάλετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά καθώς και να μην τα αφήσετε σε αυτήν για παραπάνω από 15 λεπτά.

Για να γλιτώσετε το... ταρακούνημα, δεν έχετε παρά να στρώσετε τον πάτο της κατσαρόλας με βαμβάκι ή δυο-τρεις στρώσεις απορροφητικού χαρτιού και να βράζετε μία στρώση αυγά τη φορά.

Τέλος, για να μην έχετε ούτε σπάσιμο ούτε ζημιά, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας θήκες από τούλι και να κρεμάσετε με ένα λάστιχο ή λίγη κορδέλα κάθε αυγό από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, αυτή η εναλλακτική λύση είναι εξαιρετικά αποτελεσματική!

  • Με πληροφορίες από το spirossoulis.com.