24 Απρίλιος 2019, 17:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απρίλιος 2019, 16:49

Ερντογάν εναντίον Γαλλίας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

  • Ο Ερντογάν ετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη;
    (Φωτ.: EPA)

Το ότι η Τουρκία δεν θα… συγχωρήσει τη Γαλλία για την αναγνώριση της 24ης Απριλίου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων γίνεται ολοένα και πιο σαφές, καθώς ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος ανέλαβε να επισημάνει στους Γάλλους το λάθος τους.

Μιλώντας σήμερα σε επιστημονικό συμπόσιο για την ιστορική έρευνα τόνισε ότι «αυτοί που δημιουργούν προβλήματα με την αποκαλούμενη Γενοκτονία των Αρμενίων –και ειδικά η Γαλλία–, δεν νοιάζονται για την αλήθεια».

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν κάποιος μελετά βαθύτερα τις γενοκτονίες, τις σφαγές και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε βλέπει τις ίδιες χώρες που διαμαρτύρονται για τη δημοκρατία και την ελευθερία. «Όσοι κουνούν το δάχτυλο στην Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, το αρμενικό ζήτημα και τη μάχη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έχουν μια αιματηρή ιστορία», πρόσθεσε.

Αφού σημείωσε ότι τα αρχεία είναι πλήρως προσβάσιμα, κάλεσε τους Αρμένιους αλλά και όποιον ενδιαφέρεται να μελετήσουν τα «γεγονότα του 1915», και υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει καταφέρει να αποδείξει τους ισχυρισμούς των Αρμενίων.