24 Απρίλιος 2019, 16:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απρίλιος 2019, 14:23

Θεσσαλονίκη: Σκυταλοδρομίες Βίκος Street Relays για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Θεσσαλονίκη: Σκυταλοδρομίες Βίκος Street Relays για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Φωτογραφία από τους περσινούς αγώνες (φωτ.: facebook/Street Relays)

Στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα γίνουν για μία ακόμη φορά την Κυριακή 19 Μαΐου (ώρα 10:30) οι αγώνες Βίκος Street Relays. Συνδιοργανωτές είναι ο Ελληνικός Σύλλογος «Ερμής 1877» και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και τα αθλητικά σωματεία της πόλης, και με την υποστήριξη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το φετινό αθλητικό γεγονός είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Τα Βίκος Street Relays της Θεσσαλονίκης, που φέτος τρέχουν για τον Πόντο, είναι μια πρωτοποριακή, πρωτότυπη, καινοτόμος αθλητική δράση με κοινωνική διάσταση. Αυτήν τη χρονιά έχουν και μουσικό πρόγραμμα, ενώ και οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν πολλά νέα στοιχεία να επιδείξουν, όπως η οικογενειακή σκυταλοδρομία Family Relay 4x1.000 καθώς και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων.

Ειδικότερα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου τρεξίματος 5 χλμ (ανδρών και γυναικών, 16 ετών και άνω), 500 μ. επετειακός περίπατος (ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου), 4x1 χλμ σκυταλοδρομία (οικογενειακή, ανδρών, γυναικών, μικτή 10 ετών και άνω), 4x100 μ. μικτή παιδική σκυταλοδρομία (για παιδιά Δημοτικού από γ΄ τάξη και πάνω) και 4x50 μ. μικτή παιδική σκυταλοδρομία (για προνήπια, νήπια, και παιδιά α΄ και β΄ Δημοτικού).

Τα έσοδα από τους αγώνες θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού υλικού για σχολεία και σωματεία της Θεσσαλονίκης. Εγγραφές πραγματοποιούνται στη σελίδα του αγώνα καθώς και σε διάφορα κέντρα εγγραφών στη Θεσσαλονίκη.