24 Απρίλιος 2019, 13:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απρίλιος 2019, 13:26

Έλληνας από την Αυστραλία φιλοδοξεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων

  • Έλληνας από την Αυστραλία φιλοδοξεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων
    Αθανάσιος Ανδρωνάς (πηγή: «Νέος Κόσμος»)

Το όνομά του είναι Αθανάσιος Ανδρωνάς και αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα είναι να αποκαθιστά ζημιές σε διατηρητέα και ιστορικά κτήρια της Αυστραλίας. Ο ομογενής αρχιτέκτονας και ιδιοκτήτης της πολυβραβευμένης εταιρείας Andronas Conservation Architecture με έδρα τη Μελβούρνη επιβεβαίωσε στον Νέο Κόσμο ότι θα θέσει υποψηφιότητα για να αναλάβει το έργο της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη η Παναγία των Παρισίων.

Ανδρέας Ανδρωνάς: Κρίνουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες και την πείρα για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που υπέστη ο ιστορικός ναός.

Μεταξύ των έργων που έχει αναλάβει ο ομογενής αρχιτέκτονας είναι οι καθεδρικοί του Αγίου Πατρικίου, και Αποστόλου Παύλου για την αποκατάσταση του οποίου έχει βραβευτεί. «Πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες να μας ανατεθεί το έργο. Είτε μόνοι μας, είτε σε συνεργασία με άλλα γραφεία, υπό την αιγίδα της UNESCO», σημείωσε.

Αυτή την περίοδο η εταιρεία του Ανδρέα Ανδρωνά έχει αναλάβει τη Βιβλιοθήκη της Βικτόριας, ένα στολίδι της Μελβούρνης με ελληνικό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, που ταυτόχρονα είναι η πιο παλιά της Αυστραλίας και μια από τις δημοφιλέστερες του κόσμου. «Επιδιώκουμε να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο την ελληνική αρχιτεκτονική αυτού του εντυπωσιακού κτηρίου», ανέφερε στον Νέο Κόσμο.