24 Απρίλιος 2019, 14:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απρίλιος 2019, 13:03

Η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας τιμά όσους χάθηκαν στη Μικρασιατική Καταστροφή

  • Η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας τιμά όσους χάθηκαν στη Μικρασιατική Καταστροφή

Την ετήσια γιορτή της διοργανώνει η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου, στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας και στο Πνευματικό Κέντρο του ναού.

Η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στους ξεριζωμένους Σπαρταλήδες, κληρικούς και λαϊκούς που θεμελίωσαν τον σημερινό μητροπολιτικό ναό των Αγίων Αναργύρων πριν από 90 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Μαΐου (ώρα 19:00), θα τελεστεί στο ναό πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία στη μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας. Την επομένη (ώρα 09:00) στον ίδιο χώρο θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή του μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, και θα ακολουθήσει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ιδρυτών, προέδρων, μελών της Ένωσης και ευεργετών του συλλόγου, αλλά και όλων των κληρικών και στρατιωτικών που χάθηκαν στη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή του 1922.

Στις 11:30, στο Πνευματικό Κέντρο του ναού, μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων θα ακολουθήσει ομιλία του προέδρου Χάρη Σαπουντζάκη για το χρονικό της θεμελίωσης της εκκλησίας πριν από 90 χρόνια.