23 Απρίλιος 2019, 13:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απρίλιος 2019, 13:43

Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη θα καταθέσει η ΝΔ

  • Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη θα καταθέσει η ΝΔ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας προτίθεται να καταθέσει η ΝΔ αμέσως μετά το Πάσχα, όπως προανήγγειλε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφορμή είναι η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη εναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν ανεχόμαστε άλλο τη στάση του κ. Πολάκη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν και στην Ολομέλεια βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση για την Παιδεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να καταθέσει την ομιλία του στα πρακτικά και να μιλήσει για τον Παύλο Πολάκη.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να πάνε στη Βουλή για να υπερασπιστούν τον αναπληρωτή υπουργό, «για να δούμε εάν θέλουμε μια Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκηδων». «Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα, ντιμπέιτ θα έχετε. Εδώ στη Βουλή ενώπιον του ελληνικού λαού και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Εξάλλου ένα και το αυτό είστε», κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ εν μέσω χειροκροτημάτων.

Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε μια ανάρτηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στο Twitter στην οποία έγραφε ότι δεν θέλησε ποτέ μόρια, επιδόματα και χάρες και ότι διεκδικεί ίσες ευκαιρίες. «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο, όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως είχες το δικαίωμα ως ΑμεΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες», έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.