23 Απρίλιος 2019, 11:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απρίλιος 2019, 12:09

Πράσινο φως για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ από το Δήμο Θεσσαλονίκης

  • Προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα
    (Φωτ.: Facebook / PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ)

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης άναψε το πράσινο φως για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, δίνοντας έγκριση στο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο. «Όλες οι δραστηριότητες πρέπει να υποταχθούν σε μια ενιαία λογική και της αστικής αναγέννησης και αναμόρφωσης», τόνισε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς.

Το «ναι» του Δήμου Θεσσαλονίκης συνοδεύεται με το αιτιολογικό ότι η ανάπλαση θα συμβάλει στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης και στην προσέλκυση σημαντικών διοργανώσεων που θα τονώσουν την τοπική οικονομία.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης  δεσμεύτηκε να τρέξει το πρότζεκτ όσο περνάει από το χέρι του. «Αντιλαμβάνομαι τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», δήλωσε. Υπέρ του νέου γηπέδου τάχθηκε και η Ρία Καλφακάκου από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αν δει κάτι που δεν είναι αρεστό, δεν θα διστάσει να το πει.

Αντίθετα, επιφυλάξεις για το Ειδικό Χωρικό και για τις δομές γύρω από το γήπεδο εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Κωνσταντινίδης, ο οποίος στη διάρκεια της ψηφοφορίας ψήφισε λευκό.