23 Απρίλιος 2019, 08:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απρίλιος 2019, 08:52

Στην Αθήνα ο Μάνφρεντ Βέμπερ για την καμπάνια του ΕΛΚ

  • Στην Αθήνα ο Μάνφρεντ Βέμπερ για την καμπάνια του ΕΛΚ
    Μάνφρεντ Βέμπερ και Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα (φωτ.: EPA/ Yannis Kolesidis)

Τετ α τετ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ θα έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αθήνα. Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέλεξε την Ελλάδα για να ξεκινήσει την καμπάνια του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Οι δύο άνδρες θα επισκεφθούν συνοδεία δημοσιογράφων τη Νεμέα και τον αρχαιολογικό χώρο της, θα μεταβούν σε οινοποιείο της περιοχής και στη συνέχεια θα κηρύξουν την έναρξη της καμπάνιας στο Ζάππειο Μέγαρο.

Μετά την παρουσίαση θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Η επιλογή του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά έχει ποντάρει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη συμβολίζει τη μάχη κατά του λαϊκισμού, ενώ η πρωτιά της γαλάζιας παράταξης, που προεξοφλούν στις Βρυξέλλες, ενισχύει τη δύναμη του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, σε μια στιγμή που οι πιέσεις είναι ισχυρές και αναμένεται να μειωθούν οι έδρες που θα καταλάβει.