22 Απρίλιος 2019, 22:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απρίλιος 2019, 21:46

Ο Αλ. Λυκουρέζος διεκδικεί από το Δημόσιο αποζημίωση για προσβολή προσωπικότητας

  • Ο Αλ. Λυκουρέζος διεκδικεί από το Δημόσιο αποζημίωση για προσβολή προσωπικότητας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Το ποσό των 10.000 ευρώ διεκδικεί από το Ελληνικό Δημόσιο μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που κατηγορείται στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο κατηγορούμενος με αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του Δημοσίου διεκδικεί αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη από δηλώσεις της υφυπουργού.

Κατά τον ενάγοντα, η Κ. Παπακώστα ως εκπρόσωπος δημόσιας Αρχής «προέβη ανεπιτρέπτως και παρανόμως σε άμεση προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητάς μου» εκφράζοντας «τη βεβαιότητά της περί της ενοχής μου και μάλιστα αμέσως μετά τη σύλληψη μου και προ πάσης γνώσης της περί σε βάρος μου κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον προτού απολογηθώ».

Ανέφερε επίσης: «Εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητα μου, καθώς δεν εθίγη μόνο η επαγγελματική μου αξιοπιστία, αλλά και η τιμή και η υπόληψη μου δια της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόμενη δια επίσημων χειλέων δημόσιας Αρχής». Τόνισε δε ότι αποτέλεσμα των επίμαχων δηλώσεων της εναγόμενης είναι η δημιουργία ενός έντονα αρνητικού, νοσηρού και τοξικού κλίματος σε βάρος του, «το οποίο υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα» για την ορθή ποινική μεταχείριση του.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.