28 Φεβρουάριος 2014, 17:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:30

Πάνω από 100 εκπαιδευτικοί... ταξιδεύουν στον Πόντο

  • 11 Φεβ 2013: Μαθήματα Ποντιακής διαλέκτου για ενήλικες

Πάνω από 100 εκπαιδευτικοί...ταξιδεύουν στον Πόντο

Περισσότεροι από εκατό εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα με τίτλο «Έξι Τετάρτες και μία Δευτέρα: Νοσταλγικά ταξίδια στον Πόντο», που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τους επόμενους δύο μήνες (Μάρτιο και Απρίλιο) σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών και την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε, στη του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, την πραγματοποίηση κύκλου επτά επιμορφωτικών διαλέξεων, με αντικείμενο την ιστορία και την κουλτούρα του Ποντιακού Ελληνισμού, που θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται αφιλοκερδώς από πανεπιστημιακούς καθηγητές και διδάκτορες ιστορίας. Σκοπός των μαθημάτων ιστορίας και κουλτούρας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι να ενισχυθεί το ιστορικό πεδίο των εκπαιδευτικών, ώστε να μεταφέρουν τη γνώση που θα αποκτήσουν στους μαθητές.

Σκοπός των μαθημάτων  ιστορίας και κουλτούρας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι να ενισχυθεί το ιστορικό πεδίο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να μεταφέρουν τη γνώση που θα αποκτήσουν στους μαθητές τους σημείωσε κατά την εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Αντώνης Καρούμπης.

Διαβάστε πότε και πού θα πραγματοποιηθούν οι διαλέξεις εδώ