21 Απρίλιος 2019, 17:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απρίλιος 2019, 17:10

Λυκουρέζος: Καταθέτει αγωγή κατά της Κατερίνας Παπακώστα

  • Λυκουρέζος: Καταθέτει αγωγή κατά της Κατερίνας Παπακώστα

Αγωγή κατά της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα για παραβίαση του νόμου για το τεκμήριο αθωότητας καταθέτει τη Δευτέρα η υπεράσπιση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για δηλώσεις της, που όπως υποστηρίζει ο συνήγορός του τον καθιστούσε ένοχο πριν ακόμα απολογηθεί.

Με δήλωσή του ο Θρασύβουλος Κονταξής, που έχει αναλάβει την υποστήριξη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, στρέφεται κατά της Κατερίνας Παπακώστα για όσα ανέφερε σε δηλώσεις της σχετικά με την υπόθεση.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έχει κληθεί σε απολογία για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ στη συνέχεια έχει κληθεί σε απολογία ο ποινικολόγος Θεόδωρος Παναγόπουλος, καθώς και οι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης.

Αναλυτικά η δήλωση Θρασύβουλου Κονταξή
«Η υπεράσπιση του πολίτη Λυκουρέζου δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά την πιστή εφαρμογή του νόμου. Χθες κυρία ονόματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη , προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων.

»Θυμίζω ότι η ελληνική Βουλή, πριν από έναν μήνα, με τις ψήφους της κας Παπακώστα ψήφισε νόμο, ο οποίος απαγορεύει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κα Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις.

Αύριο το πρωί στις 9 προ της απολογίας του κ. Λυκουρέζου θα κατατεθεί αγωγή σε βάρος της κας Παπακώστα, προς πιστή εφαρμογή του νόμου, τον οποίο η ίδια ψήφισε και η οποία με τις δηλώσεις της παραβίασε κατάφωρα το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε υπόπτου ή κατηγορουμένου, του τεκμηρίου αθωότητας. Σημειώνω πως δεν έχει απολογηθεί καν ο κ. Λυκουρέζος και πάρα ταύτα έχει δημιουργηθεί με ευθύνη και κυβερνητικών αξιωματούχων και βάση του εντάλματος σύλληψης, το οποίο εξεδόθη ένα νοσηρό αρνητικό κλίμα, το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση».

  • Πηγή: kathimerini.gr / Ιωάννα Μάνδρου.