21 Απρίλιος 2019, 13:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απρίλιος 2019, 13:49

Σοκαριστική ομολογία για τους φόνους γυναικών στην Κύπρο

  • Σοκαριστική ομολογία για τους φόνους γυναικών στην Κύπρο
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σπύρος Τσαντόπουλος)

Παραδέχτηκε τη δολοφονία (και) της γυναίκας που εντοπίστηκε το Σάββατο (20/4) στο φρεάτιο στο Μιτσερό ο 35χρονος, γνωστός ως «Ορέστης». Σήμερα εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου όπου ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που σκότωσε το δεύτερο θύμα, την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, ενώ επιβεβαιώθηκε και επισήμως ότι παραδέχτηκε και τις δολοφονίες της Marry Rose και της 6χρονης κόρης της.

Ο 35χρονος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, καθώς ο Ηλίας Στεφάνου αποσύρθηκε από την υπεράσπιση.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο Ιωάννης Γιωρκάτζης, υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο ύποπτος παραδέχτηκε (στις 19/4) το φόνο της Marry Rose.  Σύμφωνα με τον Ιωαν. Γιωρκάτζη, ο ύποπτος παραδέχτηκε και το φόνο της γυναίκας που εντοπίστηκε χθες στο Μιτσερό. Συγκεκριμένα, ο «Ορέστης» –που είναι στρατιωτικός σύμφωνα με πληροφορίες– προέβη σε θεληματική κατάθεση (στις 20/4), αναφέροντας πως γνώρισε την Arian περί τα τέλη Ιουλίου. Όπως κατέθεσε, την μετέφερε στο σπίτι του και αφού έκαναν σεξ, την έπνιξε με tyre raps και αργότερα την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Την γνώρισε, όπως κατέθεσε, μέσω της εφαρμογής Badoo. Πρόκειται για την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 21 Ιουλίου του 2018 στην Αγλαντζιά.

Πριν από το δικαστήριο, οι Αρχές μετάφεραν ξανά τον «Ορέστη» στη λίμνη στο Ξυλιάτο όπου τους υπέδειξε ξανά πού έριξε το πτώμα της μικρής Sierra. Ο «Ορέστης», ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 38χρονης γυναίκας από τις Φιλιππίνες και της 6χρονης κόρης της, Sierra, έδωσε μια ανατριχιαστική περιγραφή όσον αφορά στο πώς «απαλλάχτηκε» από τη σορό της μικρής Sierra.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέδειξε στους αστυνομικούς συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου έριξε το τυλιγμένο σε σεντόνι πτώμα, το οποίο έδεσε με πέτρες. Στη συνέχεια οι πέτρες υποχώρησαν έτσι ξαναπήρε το πτώμα, στερέωσε καλύτερες τις πέτρες και το έριξε πίσω στο νερό. Παράλληλα, μετά τον εντοπισμό χθες και πτώματος δεύτερης γυναίκας στο Μιτσερό, συνεχίζονται οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής για εντοπισμό και άλλων σορών στο φρεάτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες οι κάμερες κατέδειξαν τουλάχιστον ένα όγκο που μοιάζει πολύ με πτώμα. Στο έργο των Αρχών συνδράμει σήμερα και ιδιωτική εταιρεία καταδύσεων.