20 Απρίλιος 2019, 17:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απρίλιος 2019, 17:03

Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από την πλατεία Συντάγματος

  • Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από την πλατεία Συντάγματος
    Πρόσφυγες που είχαν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να μεταφερθούν στον καταυλισμό του Ελαιώνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Εκκενώθηκε η πλατεία Συντάγματος από τους περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει από χθες απέναντι από τη Βουλή μετά από τις πρόσφατες επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με το skai.gr, αρχικά οι περισσότεροι είχαν συμφωνήσει να μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας του Ελαιώνα. Αργότερα όμως δεν δέχτηκαν να μπουν στα λεωφορεία, καθώς ήθελαν πρώτα να δουν τις εγκαταστάσεις προτού μεταφερθούν σε αυτές. Στη συνέχεια δέχθηκαν να αποχωρήσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μία μικρή ομάδα προσφύγων, περίπου 15 άτομα, αρνήθηκαν να μπουν στα πούλμαν, αλλά δέχθηκαν να εγκαταλείψουν την πλατεία Συντάγματος. 

Νωρίτερα, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε ανακοίνωσή του, τόνιζε ότι σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, είχε προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις. «Επαναλαμβάνουμε πως το ΥΜΕΠΟ, σε κάθε περίπτωση φροντίζει για τα δικαιώματά τους, αλλά και οι ίδιοι υποχρεούνται να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί», καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.