20 Απρίλιος 2019, 13:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απρίλιος 2019, 13:51

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή

  • Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή

Την πρόθεσή του να στηρίξει τον αγώνα των ενώσεων και των σωματείων των Ποντίων για τη Γενοκτονία τόσο στην Ευρωβουλή, όσο και σε όλα τα διεθνή fora, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί στη Βουλή με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη στήριξη του στον αγώνα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας να διεθνοποιήσει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Οι εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ενημέρωσαν τον Κ. Μητσοτάκη για τις δράσεις τους και ζήτησαν την αρωγή του στην προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν και επειδή φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη μεγάλη χαρά να υποδεχθώ τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας σήμερα στη Βουλή, για να συζητήσουμε για ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον Ποντιακό Ελληνισμό: Τη συμπλήρωση 100 ετών, φέτος, τη 19η Μαΐου, από την ημερομηνία ορόσημο που συμβολίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Μικρά Ασία.

Δεσμεύθηκα στον πρόεδρο ότι προσωπικά αλλά και σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία θα συστρατευθεί με τον Ποντιακό Ελληνισμό στην προσπάθειά μας να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα αυτό. Σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου και όχι μόνο, είναι απαραίτητο μέσα από την αναγνώριση αυτής της μεγάλης τραγωδίας να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος.

Η σωστή ανάγνωση της ιστορίας και η απόδοση τιμής και αναγνώρισης στα θύματα των γενοκτονιών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά. Και θέλω να γνωρίζει ο πρόεδρος, η Ομοσπονδία, όλα τα σωματεία της βάσης του Ποντιακού Ελληνισμού, ότι σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, θα είμαστε κοντά τους. Και εύχομαι πραγματικά η προσπάθεια αυτή να βρει συνολικά διακομματική αναγνώριση, το ζήτημα δεν είναι κομματικό, είναι ζήτημα εθνικό και έτσι θα αντιμετωπιστεί από εμένα προσωπικά και, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες, από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».