19 Απρίλιος 2019, 22:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2019, 22:55

Με θαυματουργές εικόνες ανιστορημένων Μονών του Πόντου ο πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι

  • Στην Αλεξανδρούπολη η εικόνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Κάθε χρόνο στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας πλημμυρίζει από προσκυνητές που συρρέουν απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας. Έτσι και φέτος, πιστοί και μέλη ποντιακών συλλόγων αναμένεται να δώσουν το παρών σε μια συνάντηση ψυχής του ποντιακού ελληνισμού, στους πρόποδες του Βερμίου. Το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» απευθύνει κάλεσμα ενόψει της 1222ης πανηγυρικής εορτής του Αγίου Γεωργίου από την ίδρυση της Ιεράς Μονής στο όρος Πυργί της Γαλίαινας του Πόντου και την 51η από την ανιστόρησή της στο Ροδοχώρι Νάουσας.

Ο φετινός πανηγυρικός εορτασμός, στις 29 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία και των τεσσάρων ιερών και θαυματουργών εικόνων των ανιστορημένων Ιερών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών Αγίου Ιωάννου Βαζελώνα, Παναγίας Σουμελά, Παναγίας Γουμερά και Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, επιβεβαιώνοντας την παράδοση αγάπης και ενότητας που υπήρχε για αιώνες, μεταξύ των Μονών στον Πόντο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας».

Οι εκδηλώσεις (αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ) με την παρουσία εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, και πλήθους πιστών-προσκυνητών, αποτελούν συνέχεια της εθνικοθρησκευτικής παράδοσης του αλησμόνητου Πόντου.