19 Απρίλιος 2019, 17:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2019, 16:39

Αύριο στη Φλώρινα ο 3ος Κύκλος Συζητήσεων Ποντιακών Φοιτητικών Συλλόγων

  • Αύριο στη Φλώρινα ο 3ος Κύκλος Συζητήσεων Ποντιακών Φοιτητικών Συλλόγων
    Από εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Βόλου (φωτ.: ΣΠΦΒ)

Αύριο διεξάγεται ο 3ος Κύκλος Συζητήσεων Ποντιακών Φοιτητικών Συλλόγων στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Φλώρινας, στις 12:00, με θέμα «Από το έγκλημα χωρίς όνομα στο χρέος της μνήμης: 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του ελληνισμού του Πόντου (1919-2019)».

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή και το θέμα που θα μονοπωλήσει τη συζήτηση θα είναι η συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο ΔΠΘ και αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών Ηλίας Πετρόπουλος («100 Χρόνια από τον ξεριζωμό: Σκέψεις, προβληματισμοί και προοπτική»), ο δικηγόρος, υποψήφιος διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ Δημήτριος Κούρτης («Το νομικό καθεστώς του εγκλήματος της Γενοκτονίας πριν από την υιοθέτηση της Σύμβασης της 9ης Δεκεμβρίου 1948: Το έγκλημα των εγκλημάτων στο εθιμικό Διεθνές Δίκαιο»), καθώς και το μέλος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Γενοκτονιών Παναγιώτης Διαμάντης («Φοιτητές: Ηγετικές μορφές σήμερα και αύριο»).

H εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση όλων των ποντιακών φοιτητικών συλλόγων της χώρας, του Δήμου Φλώρινας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Συμμετέχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Βόλου «Οι Αργοναύτες», Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Αττικής, Κοζάνης, Ξάνθης, Ορεστιάδος «Οι Ακρίτες», Φλώρινας «Η Παράδοση», Σερρών, ΤΕΙ Καβάλας, Κομοτηνής, και Καστοριάς «Οι Ακρίτες».

Εκδηλωσεις