19 Απρίλιος 2019, 11:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2019, 16:34

Μετά τον Λυκουρέζο, συνελήφθη και ο Παναγόπουλος για τη «μαφία των φυλακών»

  • Κόρινθος: Συνελήφθησαν επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Σε εκτέλεση εντάλματος από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευγένιο Νικολόπολο ένας ακόμα γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, όπως και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης. Αν και ο ποινικολόγος, που χθες βρισκόταν στα Ιωάννινα, είχε δηλώσει ότι προτίθεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως στον ανακριτή, εντούτοις σήμερα συνελήφθη στην Αθήνα.

Χθες η Αντιτρομοκρατική πέρασε χειροπέδες στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος ήταν δικηγόροι του προφυλακισμένου Γιώργου Αντωνόπουλου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Τότε ο Γιώργος Αντωνόπουλος εκπροσωπούσε το Δημόσιο στην υπόθεση με την Energa. Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί με ποινή 13 ετών με αναστολή ο Αριστείδης Φλώρος.

Σε κατάθεση που έθεσε προσφάτως στον ανακριτή, ο έγκλειστος επιχειρηματίας φέρεται να υποστήριξε ότι οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος του ζήτησαν χρήματα προκειμένου ο πελάτης τους να πάρει πίσω τις καταθέσεις του ώστε να «να βγει λάδι» για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Το όνομα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου αναφέρθηκε και στη δίκη που γίνεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, του ποινικολόγου που μαζί με τον Ηλία Αναγνωστόπουλο εκπροσωπούσαν τον Αριστείδη Φλώρο.

Χθες μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Θρασύβουλος Κονταξής, ο οποίος εκπροσωπεί τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τόνισε ότι το ένταλμα στερείται κάθε λογικής αιτιολογίας, καθώς ο εντολέας του είναι επώνυμο πρόσωπο με γνωστά στοιχεία και μόνιμο τόπο διαμονής. Ο γνωστός ποινικολόγος που πέρασε το βράδυ στη ΓΑΔΑ αναμένεται σήμερα να παρουσιαστεί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου.