19 Απρίλιος 2019, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2019, 08:02

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

  • Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανόν στα βόρεια και ορεινά τμήματα της Κρήτης αναμένονται την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά και τα ορεινά της Πελοποννήσου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-18 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 7-15 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 5-20 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 13-16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10-16 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως τους 19 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο βόρειο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

  • Πηγή: meteo.gr.