19 Απρίλιος 2019, 09:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2019, 09:27

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η 12η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Ρωσίας

  • Θεσσαλονίκη: Σήμερα η 12η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Ρωσίας

Οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της 12ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) των δύο χωρών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Κατά τις εργασίες της ΜΔΕ θα συμπροεδρεύσει η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών Γεβγένι Ντίτριχ.

Ειδικότερα, οι εργασίες της 12ης ΜΔΕ αναμένεται να καλύψουν μεγάλο εύρος των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Σε αυτές περιλαμβάνονται οι εμπορικές σχέσεις, η αγροτική ανάπτυξη, η ενέργεια, οι μεταφορές, ο τουρισμός, η παιδεία, η έρευνα και η τεχνολογία, οι τηλεπικοινωνίες, οι τεχνολογίες πληροφορικής, η επιχειρηματική συνεργασία κτλ.

Στο πλαίσιο της 12ης ΜΔΕ, οι προπαρασκευαστικές εργασίες της οποίας πραγματοποιήθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει επεξεργασία νομικών κειμένων που θα αποτελέσουν τη βάση περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δυο κρατών.

Επίσης, αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες που αφορούν στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας και στη δραστηριότητα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ). Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι δύο συμπρόεδροι θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της συνεργασίας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.