19 Απρίλιος 2019, 00:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2019, 00:16

Παναγία των Παρισίων: Βραχυκύκλωμα ίσως προκάλεσε τη φωτιά

  • Παναγία των Παρισίων: Σήμερα η πρώτη λειτουργία μετά τη φωτιά
    (Φωτ.: EPA / Yoan Valat)

Το ενδεχόμενο η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, διερευνούν οι Αρχές. Όπως αναφέρει το CNN επικαλούμενο δικαστικές πηγές, το ενδεχόμενο αυτό μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποκλειστεί, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί τουλάχιστον 40 υπάλληλοι που εργάζονταν στο μνημείο.

Η αστυνομία τόνισε ότι παρόλο που δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, μέχρι στιγμής δεν προκύπτει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Την ίδια στιγμή, οι γαλλικές Αρχές απαγόρευσαν στα «Κίτρινα Γιλέκα», που διαδηλώνουν στο Παρίσι κάθε Σάββατο από τα μέσα Νοεμβρίου, να πλησιάσουν στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, η απαγόρευση θα ισχύσει για όλη την ημέρα του Σαββάτου, όχι μόνο για το Ιλ ντε λα Σιτέ, το νησάκι του Σηκουάνα όπου βρίσκεται ο ναός, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να προστατευτεί η Παναγία των Παρισίων μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα.

Η αστυνομία σημείωσε επίσης ότι τις τελευταίες μέρες γινόταν έκκληση για να ξεκινήσει η συγκέντρωση ή για να τερματιστεί η πορεία των Κίτρινων Γιλέκων από την περιοχή αυτή. Μετά τις βιαιοπραγίες και της λεηλασίες καταστημάτων έχουν επίσης απαγορευτεί εδώ και εβδομάδες οι διαδηλώσεις στα Ηλύσια Πεδία και γύρω από το προεδρικό μέγαρο.

  • Με πληροφορίες από cnn.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ.