18 Απρίλιος 2019, 23:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απρίλιος 2019, 23:41

Το Facebook απέκλεισε από τις σελίδες του βρετανικές οργανώσεις της ακροδεξιάς

  • Το Facebook απέκλεισε από τις σελίδες του βρετανικές οργανώσεις της ακροδεξιάς

Το Facebook ανακοίνωσε πως απέκλεισε από τις σελίδες του και αυτές του θυγατρικού του Instagram βρετανικές οργανώσεις της άκρας δεξιάς, εκτιμώντας πως διαδίδουν το μίσος και δεν έχουν θέση σε αυτές.

«Τα άτομα και οι οργανώσεις που διαδίδουν το μίσος, επιτίθενται ή καλούν σε αποκλεισμό άλλων στη βάση αυτού που είναι, δεν έχουν θέση στο Facebook», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας μέσω email στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο κατάλογος των αποκλεισμένων περιλαμβάνει κυρίως το κόμμα της ακροδεξιάς British National Party (Βρετανικό Εθνικό Κόμμα), το Britain First (Πρώτα η Βρετανία), έναν σφόδρα αντιισλαμικό μικροσχηματισμό και την English Defence League (Σύνδεσμος Αγγλικής Άμυνας), μια οργάνωση που ισχυρίζεται πως μάχεται κατά της ισλαμιστικής απειλής και έχει συσταθεί από τον Στίβεν Γιάξλεϊ-Λένον, γνωστότερο με το ψευδώνυμο Τόμι Ρόμπινσον, από το όνομα ενός διάσημου χούλιγκαν.

Ο τελευταίος κατηγορήθηκε ότι «παραβιάζει τακτικά» τους κανόνες του Facebook διατυπώνοντας μηνύματα μίσους, γι’ αυτό και η προσωπική σελίδα του καταργήθηκε τον Φεβρουάριο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΑ.