18 Απρίλιος 2019, 23:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απρίλιος 2019, 22:30

Σύμφωνο φιλίας μεταξύ των δήμων Ευπατορίας και Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας

  • Σύμφωνο φιλίας μεταξύ των δήμων Ευπατορίας και Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας
    Εικόνα από την Ευπατορία (Φωτ.: wikipedia.org)

Σε μια κίνηση με σημαντικό συμβολικό χαρακτήρα προχώρησε ο δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, ο οποίος προχωρά στην υπογραφή συμφώνου φιλίας και πολιτιστικής συνεργασίας με τον δήμο Ευπατορίας στην Κριμαία, όπου ζουν περίπου 6.000-7.000 Έλληνες. Το σύμφωνο φιλίας θα υπογράψει αντιπροσωπεία του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο. Η συνάντηση είχε προετοιμαστεί από καιρό, με τη συμβολή της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Η αντιπροσωπεία, στην οποία μετέχουν ο αντιδήμαρχος Νίκος Ανανιάδης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Μανωλεδάκης, μετέβη στην Κριμαία και συμμετέχει στο Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας (18-20 Απριλίου).

Η Ευπατορία είναι η αρχαία Ταυρίδα και η παρουσία του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή υπάρχει εδώ και 3.000 χρόνια, ενώ χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως σε ολόκληρη τη Χερσόνησο. Μάλιστα, στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης τα ελληνικά διδάσκονται ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Σήμερα η πόλη είναι η τέταρτη μεγαλύτερη της Κριμαίας και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια και τουριστικά θέρετρα του Εύξεινου Πόντου.

«Το σύμφωνο συνεργασίας του δήμου μας με την Ευπατορία συμβάλλει στη σύσφιξη των πολιτιστικών δεσμών των δύο πλευρών με τη διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων, φεστιβάλ και εκθέσεων και την ανταλλαγή καινοτόμων τεχνολογιών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος. «Παράλληλα, αναπτύσσονται και άλλες πρωτοβουλίες, με σκοπό να αναδειχθούν οι κοινές αξίες και η ιστορία των δύο πόλεων».

  • Με πληροφορίες από politisfx.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος με τον Fedor Kalaydov, γραμματέα πολιτιστικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας της ρωσικής πρεσβείας (φωτ.: politisfx.gr)