18 Απρίλιος 2019, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απρίλιος 2019, 12:49

Πιο ακριβό το σουβλάκι από την Πρωτομαγιά! – Πόσο θα στοιχίζει

  • Πιο ακριβό το σουβλάκι από την Πρωτομαγιά! – Πόσο θα στοιχίζει
    (Φωτ.: pixabay.com)

Το αγαπημένο ελληνικό έδεσμα ντόπιων και ξένων, το φημισμένο σουβλάκι, ακριβαίνει κι άλλο από την 1η Μαΐου λόγω της αύξησης της τιμής του κρέατος! Δυστυχώς όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ψητοπωλών και ιδιοκτήτης ψητοπωλείου Γιώργος Πολύζος, μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του ΣΚΑΪ, οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να απορροφήσουν άλλο την αύξηση της τιμής του κρέατος που κυμαίνεται στο 30% και έτσι το κόστος θα καλυφθεί μερικώς από τους πελάτες.

Από την Πρωτομαγιά το σουβλάκι θα πωλείται 10-15% ακριβότερα, δηλαδή θα φτάσει τα τρία ευρώ!

«Το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι αλλά γιατί φτάνει. Γιατί πρώτα απ’ όλα ζούμε σ΄ ένα περιβάλλον που η φορολογία που είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, ανεβαίνουν συνέχεια. Έχουμε μία αύξηση στη τιμή στο κρέας από 1η Μαρτίου 30%. Ο καταναλωτής επειδή αναφέρατε ότι θα στεναχωρηθεί με την αύξηση στην τιμή. Δεν θα στεναχωρηθεί. Θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας» εξήγησε το Γιώργος Πολύζος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου τόνισε ότι όλα τα ψητοπωλεία θα πρέπει να αλλάξουν τις τιμές γιατί η αύξηση έχει γίνει σε όλους. «Αν δεν αλλάξουμε τις τιμές μας η ποιότητα μας δεν θα είναι αυτή που είναι τώρα», κατέληξε ο Γιώργος Πολύζος.