• ΑΡΧΕΙΟ
28 Φεβρουάριος 2014, 11:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:35

Καθαρή Δευτέρα με τον Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης | 3 Μαρ 2014

  • Καθαρή Δευτέρα με τον Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης | 3 Μαρ 2014

Ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», πιστός στο ραντεβού του όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, διοργανώνοντας για 19η συνεχή χρονιά την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας. Έναρξη στις 13:00 έως και το σούρουπο με πολύ και ποιοτική παραδοσιακή μουσική στον εξωτερικό χώρο της πολιτιστικής του στέγης, Ηλιουπόλεως 20 στο Μυλαύλακο.

Θα είναι μια ξεχωριστή ημέρα όπου η αλληλεγγύη και η αγάπη διακατέχει το μεγάλο πλήθος κόσμου που συμμετέχει κάθε φορά, ξεχωρίζει, τιμώντας στο έπακρο τον σκοπό και στόχο αυτής της εκδήλωσης.

Στόχος της φετινής εκδήλωσης είναι η αρωγή για την συντήρηση των κειμηλίων της λαογραφικής συλλογής της Ένωσης Ποντίων Πιερίας με σκοπό την επανέκθεσή τους και τη δημιουργία Σύγχρονου Ποντιακού Λαογραφικού Μουσείου.

Θα προσφερθούν νηστήσιμα εδέσματα, άφθονο κρασί καθώς και η παραδοσιακή φασολάδα ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα σηκώσουμε χαρταετούς και αερόστατα.
Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα πλαισιώσουν οι παρακάτω, σε όλους γνωστοί, καλλιτέχνες του παραδοσιακού ποντιακού στερεώματος, Κουρτίδης Γιάννης, Παρχαρίδης Αλέξης, Στεφανίδης Γιώργος, Τοπαλίδης Βασίλης καθώς και οι καλλιτέχνες του συλλόγου μας Κασιμίδης Κώστας, Αμοιρίδης Άρης, Αμπερίδης Γιώργος, Ιμιρτζίδης Τάσος και Φωτιάδης Γιώργος. Την ηχητική κάλυψη θα έχουν οι Αφοι Κοκκινίδη. Όλοι τους συμμετέχουν με μεγάλη χαρά και αφιλοκερδώς τιμώντας για άλλη μια φορά τον στόχο και διευκολύνοντας μας για την επίτευξή του.

Σας περιμένουμε όλους στον όμορφο και ανοιχτό εξωτερικό χώρο της πολιτιστικής μας στέγης να διασκεδάσουμε αλλά και να χαρούμε την ημέρα.

Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά»
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου