17 Απρίλιος 2019, 21:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2019, 21:02

Παναγία των Παρισίων: Οι πυροσβέστες έφτασαν στον ναό σε λιγότερο από 10 λεπτά

  • Λειτουργία ξανά στην Παναγία των Παρισίων
    (Φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έφθασαν στον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων σε λιγότερο από δέκα λεπτά, αφότου έλαβαν την πρώτη κλήση το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς να σημειωθεί καμία καθυστέρηση, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής του Παρισιού. «Δεν καταγράψαμε καμία καθυστέρηση από τη στιγμή που μας κάλεσαν», σημείωσε ο αντιπύραρχος Γκαμπριέλ Πλους σε δημοσιογράφους.

«Σε ολόκληρο το Παρίσι, οι πυροσβέστες φτάνουν οπουδήποτε σε διάστημα δέκα λεπτών, αυτό συνέβη κι εκείνο το βράδυ», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Γκαμπριέλ Πλους απέφυγε να σχολιάσει εάν ο συναγερμός πυρκαγιάς λειτούργησε κανονικά, επισημαίνοντας ότι το θέμα ερευνάται. Εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι συνομίλησε με τον Πάπα Φραγκίσκο και προσέφερε τη βοήθεια των ΗΠΑ έπειτα από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

«Προσέφερα τη βοήθεια των σπουδαίων εμπειρογνωμόνων μας για την αναστήλωση και ανοικοδόμηση της, όπως έκανα και χθες στη συνομιλία μου με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, προσθέτοντας ότι έδωσε τα συλλυπητήρια του αμερικανικού λαού στον ποντίφικα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.