17 Απρίλιος 2019, 20:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2019, 20:26

Ισπανία: Συνελήφθη ύποπτος τζιχαντιστής που σχεδίαζε επίθεση στη Σεβίλλη

  • Ισπανία: Συνελήφθη ύποπτος τζιχαντιστής που σχεδίαζε επίθεση στη Σεβίλλη
    Αστυνομικοί στην Ισπανία κάνουν έλεγχο σε αυτοκίνητα (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ / Robin Townsend)

Επίθεση στη Σεβίλλη απέτρεψε η αντιτρομοκρατική αστυνομία της Ισπανίας, η οποία συνέλαβε έναν ύποπτο τζιχαντιστή στο Μαρόκο, ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών. Ο άνδρας είναι μόνιμος κάτοικος Σεβίλλης, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντος στην ισπανική πόλη.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε αν ο άνδρας αυτός σκόπευε να εξαπολύσει την επίθεση κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας των Καθολικών, κατά την οποία εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας.

Ο ισπανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος El Confidencial, επικαλούμενος πηγές που δεν κατονομάζει, έγραψε ότι θα στοχοθετούσε τις εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη. «Η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ισπανίας και του Μαρόκου πραγματοποίησαν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση [...] που οδήγησε στη σύλληψη αυτού του ανθρώπου στο Μαρόκο», ανέφερε μόνο στην ανακοίνωσή του.

Από το 2015 η Ισπανία έχει θέσει στο επίπεδο 4 (με ανώτατο το 5) το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα. Η αστυνομία ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του Πάσχα, αλλά και των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 28 Απριλίου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.