17 Απρίλιος 2019, 19:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2019, 19:04

Κεραυνός στην Ακρόπολη: Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος για λόγους ασφαλείας

  • Κεραυνός στην Ακρόπολη: Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος για λόγους ασφαλείας
    Αλεξικέραυνο στα προπύλαια της Ακρόπολης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, όταν περίπου στις 16:30 έπεσε κεραυνός στο αλεξικέραυνο που βρίσκεται κοντά στο Ερέχθειο. Οι τραυματίες, δύο αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για τις πρώτες βοήθειες. Οι δύο τουρίστες έχουν ήδη αποχωρήσει, ενώ οι αρχαιοφύλακες παραμένουν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο κεραυνός ήταν τόσο ισχυρός, που διέλυσε το αλεξικέραυνο, ενώ έσπασαν τα τζάμια του εκδοτηρίου και εκτοξεύτηκαν πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι τέσσερις άνθρωποι από θραύσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα παραμείνει κλειστός για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας.«Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, αναφέρεται ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.