17 Απρίλιος 2019, 18:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2019, 18:28

Δίκη για την Άννυ: Ισόβια στον πατέρα της 4χρονης για τη δολοφονία της

  • Δίκη για την Άννυ: Ισόβια στον πατέρα της 4χρονης για τη δολοφονία της
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Αμείωτη άφησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον πατέρα της Άννυ, κρίνοντάς τον ένοχο για τον φρικτό θάνατο του κοριτσιού τον Απρίλιο του 2015. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Στανισλάβ Μπακατσίεφ (ή Σάββα), ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και περιύβριση νεκρού.

Ο κατηγορούμενος έχει παραδεχτεί ότι τεμάχισε το κοριτσάκι, το πτώμα του οποίου δεν βρέθηκε ποτέ.

Για τη μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή, το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση.

Στον τρίτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, φίλο του πατέρα Νικολάι Αχμέντοφ, το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη εννέα ετών για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για περιύβριση νεκρού. Σε λίγο καιρό ο Αχμέντοφ αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής, καθώς έχει εκτίσει ένα μέρος της ποινής του, αφού σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κάνει «μεροκάματα» στις φυλακές των Γρεβενών όπου κρατείται.

Σε πρώτο βαθμό ο Αχμέντοφ είχε καταδικαστεί σε ισόβια, ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.