17 Απρίλιος 2019, 21:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2019, 18:31

Ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
    (Φωτ.: Alexandros Nikolaidis / Facebook)

Με αφορμή την καταψήφιση, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, της πρότασης για ψήφισμα, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο Πόντιος στην καταγωγή υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση, μέσω των social media:

«Μετά τη χθεσινή θλιβερή ημέρα στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου οι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος (στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία) με τον επικεφαλής κ. Βέμπερ, μαζί με τους Σοσιαλιστές και τους Φιλελεύθερους, καταψήφισαν την πρόταση του Καθηγητή και Ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά, να εκδοθεί ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, ως Πόντιος στην καταγωγή, θα μπορούσα να φωνάζω, να βγάζω κι εγώ άναρθρες κραυγές για προδοσίες και εθνικά ξεπουλήματα. Δεν θα το κάνω, γιατί απλώς δεν περίμενα τίποτα παραπάνω από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Και δεν θα το κάνω, γιατί δεν θα βοηθήσει πουθενά. Ξέρεις τι θα βοηθήσει; Να κατανοήσουμε πώς πρέπει να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές», γράφει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

«Οι απόψεις του κ. Βέμπερ και ο προσανατολισμός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι γνωστός. Φιλελεύθερες πολιτικές, πολιτικές που οδήγησαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση για χρόνια, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και πολλές χώρες της ΕΕ. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά, που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ψηφίζει προτάσεις που θίγουν την Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης, που με κάθε ευκαιρία πλέκει το εγκώμιο του κ. Βέμπερ θα τον υποδεχτεί σε λίγες μέρες στην Ελλάδα για την κοινή τους καμπάνια» σημειώνει.

Το πόσο σημαντικό είναι να καταλάβουμε, προσθέτει ο Ολυμπιονίκης, ότι «οι Ευρωεκλογές, δεν είναι ένα ακόμα πολιτικό παιχνιδάκι και ότι οι αντιπρόσωποι που θα στείλουμε εκεί παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πρόσωπο της Ευρώπης που θα σχηματιστεί και κατά συνέπεια, στις αποφάσεις που θα παρθούν από τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων για τη χώρα μας, επιβεβαιώνεται κάθε μέρα. Διαβάστε, ενημερωθείτε. Μην γίνεστε έρμαια παραπληροφόρησης. Το δίλημμα των Ευρωεκλογών είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Θέλουμε πολιτικές λιτότητας, πολιτικές που βάζουν σε δεύτερη μοίρα για άλλη μια φορά τον Ευρωπαίο πολίτη, ακροδεξιές φωνές και μίσος, ή μια Ευρώπη που θα ξαναθυμηθεί το κοινωνικό της πρόσωπο, θα βάλει ξανά τον άνθρωπο στο "βάθρο" των προτεραιοτήτων της και θα πετύχει επιτέλους τους στόχους με οποίους συνέδεσε την αφετηρία της ως ένας θεσμός θα προωθούσε την ειρήνη, την δημοκρατία και την ευημερία των λαών;».