17 Απρίλιος 2019, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2019, 16:22

Καλαμαριά: Ένα βήμα πριν από τη δημιουργία μεγάλου γκράφιτι για τη Γενοκτονία των Ποντίων, σε δημόσιο κτήριο

  • Η Γενοκτονία των Ποντίων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Μασαχουσέτης
    Ο επετειακός λογότυπος της ΠΟΕ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου η ενημέρωση από τον συντονιστή της Επιτροπής Γενοκτονίας της ΠΟΕ, Αλέξανδρο Εφραιμίδη (μετά από προτροπή του προέδρου της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς Κώστα Ζώη), στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς, για τη δημιουργία ενός μεγάλου γκράφιτι για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο πρόεδρος της Ένωσης και δημοτικός σύμβουλος μίλησε στο pontos-news.gr για την πρωτοβουλία αυτήν.

Επιθυμία της ΠΟΕ ήταν να δημιουργήσει mural art, μεγάλα γκράφιτι, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Σε πολύ θερμό κλίμα εξελίχθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Τόσο ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης όσο και τα υπόλοιπα μέλη του αγκάλιασαν την πρότασή μας για δημιουργία ενός μεγάλου γκράφιτι σε κάποιο δημόσιο κτήριο της Καλαμαριάς σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων» αναφέρει μας λεει ο Κώστας Ζώης. Ωστόσο η πρόταση δεν έχει ακόμα εγκριθεί. «Είμαι πολύ αισιόδοξος για την τελική θετική απάντηση. Σήμερα πάλι έχουμε συνάντηση με το Δημοτικό Συμβούλιο, και ίσως ξανασυζητηθεί το θέμα» τονίζει ο πρόεδρος.

Όσο για το τι θα απεικονίζει το γκράφιτι, ο Κ. Ζώης αναφέρει στο pontos-news.gr ότι θα είναι ο επετειακός λογότυπος της ΠΟΕ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.


(Φωτ.: Κ. Ζώης)

Η συνάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισε με τον Αλέξανδρο Εφραιμίδη να δωρίζει στον δήμαρχο την μπλούζα της ΠΟΕ με τον χαρακτηριστικό λογότυπο.

Ελένη Κάλλη