17 Απρίλιος 2019, 14:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2019, 12:48

Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική σύλληψη διακινητών μη νόμιμων μεταναστών

  • Συνελήφθη ο τρίτος δραπέτης του Μεταγωγών
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Σαν σκηνή βγαλμένη από ταινία ήταν η καταδίωξη και η σύλληψη τριών διακινητών μη νόμιμων μεταναστών τα ξημερώματα στη Νυμφόπετρα της Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών άρχισαν να καταδιώκουν αυτοκίνητο που δεν σταμάτησε για έλεγχο στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου του Σοχού.

Ο οδηγός στην προσπάθειά του να ξεφύγει εμβόλισε δύο αστυνομικά οχήματα. Το όχημα στη συνέχεια έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες και τελικά η καταδίωξη σταμάτησε στην επαρχιακή οδό Ρεντίνας-Λαγκαδά.

Εκτός από τους τρεις διακινητές, δύο εκ των οποίων χτύπησαν τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους βάλουν χειροπέδες, συνελήφθησαν και επτά μετανάστες από τη Συρία και την Παλαιστίνη που δεν είχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σε βάρος των τριών διακινητών που είναι υπήκοοι Πακιστάν και Συρίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, αντίσταση, απείθεια και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.