17 Απρίλιος 2019, 16:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2019, 15:13

Τεμόν ΑΕΚ και Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί έτρεξαν για τη Γενοκτονία των Ποντίων στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

  • Τεμόν ΑΕΚ και Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί έτρεξαν για τη Γενοκτονία των Ποντίων στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»
    (Φωτ.: Γιώργος Ζαχαριάδης)

Πολλαπλά ήταν τα μηνύματα που κατάφερε να περάσει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» την Κυριακή 14 Απριλίου. Η ομάδα «100 Running Team» απαρτιζόταν από 800 δρομείς από διάφορους ποντιακούς συλλόγους της χώρας, αλλά και επιφανείς αθλητές που έτρεξαν για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ανάμεσα στους δρομείς της ΠΟΕ ήταν και ο υπερδρομέας Γιώργος Ζαχαριάδης, γνωστός και ως «Τεμόν ΑΕΚ», αλλά και ο Πόντιος ακτιβιστής Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί.

Οι δυο τους, κρατώντας τη σημαία με τον μονοκέφαλο αετό, τερμάτισαν τον αγώνα δρόμου στέλνοντας το μήνυμα πως η «Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο…».

«Συγχαρητήρια στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) που δημιούργησε την "100 Running Team" και έτρεξε με το σύνθημα "Τρέχω για τη μνήμη, τρέχω για τη ζωή" και τη Γενοκτονία των προγόνων μας» έγραψε ο Τεμόν ΑΕΚ στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook λίγο μετά τον αγώνα.