17 Απρίλιος 2019, 12:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2019, 11:29

Συναγερμός σε 20 σχολεία των ΗΠΑ έπειτα από απειλές 18χρονης γυναίκας

  • Συναγερμός σε 20 σχολεία των ΗΠΑ έπειτα από απειλές 18χρονης γυναίκας
    Το μνημείο στο Λύκειο Κόλουμπαϊν (φωτ.: EPA / Rick Giase)

Είκοσι σχολεία του Κολοράντο, μεταξύ των οποίων το Λύκειο Κόλουμπαϊν, όπου το 1999 δύο μαθητές σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν, τέθηκαν χθες Τρίτη σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι καταζητούν μια γυναίκα «οπλισμένη», η οποία «διατύπωσε απειλές».

Το FBI και οι τοπικές Αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του κόσμου για τον εντοπισμό της νεαρής αυτής κοπέλας, η οποία εθεάθη τη Δευτέρα το βράδυ στην πολιτεία του Κολοράντο, στις δυτικές ΗΠΑ.

Η 18χρονη συνιστά μια «πιθανώς αξιόπιστη απειλή», «είναι οπλισμένη και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη», γράφει στο Twitter το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζέφερσον, κοντά στο Ντένβερ.

Οι μαθητές περίπου 20 σχολείων στον τομέα αυτόν περιορίστηκαν χθες στο χώρο του εκπαιδευτικού τους ιδρύματος, ανακοίνωσαν επίσης οι σχολικές Αρχές. «Όλοι οι μαθητές και τα σχολικά ιδρύματα είναι ασφαλή. Οι μαθητές θα σχολάσουν κανονικά», έγραψε το απόγευμα στο Twitter η Jeffco Public Schools, ανακοινώνοντας παράλληλα ενίσχυση της ασφάλειας στα σχολεία της περιοχής.

Εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη, την οποία επικαλέστηκε το CNN, δεν απέκλεισε την υπόθεση να υπάρχει κάποια σχέση με το Λύκειο Κόλουμπαϊν. «Θα μπορούσε να υπάρχει μια σύνδεση με το Κόλουμπαϊν, αλλά δεν ήταν μια απειλή που απευθυνόταν ευθέως στο Κόλουμπαϊν», σημείωσε η εκπρόσωπος Τζένι Φάλτον.

Στις 20 Απριλίου του 1999, είκοσι χρόνια πριν, δύο μαθητές του λυκείου αυτού σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν στη βιβλιοθήκη του σχολείου τους. Η πολύνεκρη αυτή επίθεση σημάδεψε βαθιά την αμερικανική κοινωνία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΜ.