17 Απρίλιος 2019, 11:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2019, 10:28

Ο «Φάρος» έτρεξε με πάθος στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)

  • Ο «Φάρος» έτρεξε με πάθος στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
  • Ο «Φάρος» έτρεξε με πάθος στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)

Στην ομάδα «100 Running Team» της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».

Έξι μέλη του, ανάμεσα τους και η πρόεδρος Σοφία Σαββίδου, έτρεξαν με πάθος και δύναμη ψυχής για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Στη ζωή μου δεν είχα συμμετάσχει ποτέ σε διεθνείς μαραθώνιους, ούτε έχω ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμό. Όμως για τους προγόνους μου και την ιστορία της καταγωγής μου, το τόλμησα και ευτυχώς κατάφερα να τερματίσω», δήλωσε στο pontos-news.gr η πρόεδρος του Συλλόγου.

Η ομάδα της ΠΟΕ αριθμούσε πάνω από 800 δρομείς, οι οποίοι κατάφεραν μέσω της συμμετοχής τους να περάσουν μηνύματα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών βροντοφωνάζοντας «Όχι άλλες γενοκτονίες».

Την επομένη η εξαμελής ομάδα του «Φάρου» επέτρεψε στην Αθήνα, όπου την υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Σαββίδης μαζί με άλλα μέλη.