17 Απρίλιος 2019, 08:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2019, 08:07

Αντίστροφη μέτρηση για το 11ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Χρυσούπολη Καβάλας

  • Αντίστροφη μέτρηση για το 11ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Χρυσούπολη Καβάλας
    Από το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Παιδικών Χορών (φωτ.: ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης)

Αντίστροφα μετρούν δεκάδες μικροί χορευτές των σωματείων του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το 11ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στις 17:00, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Χρυσούπολης.

Χορευτές των σωματείων του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας θα ενώσουν τα χέρια τους, και ως μια αδιάσπαστη ενότητα θα περάσουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και ενότητας.

Στο Φεστιβάλ, το οποίο συνδιοργανώνεται με το Δήμο Νέστου και την υποστήριξη του Συλλόγου Ποντίων Νέστου, θα τιμηθούν δύο αξιόλογες προσωπικότητες από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας: ο Νίκος Ζουρνατζίδης για την τεράστια και πολύτιμη συμβολή του στην έρευνα, καταγραφή, μελέτη και ανάδειξη των ποντιακών χορών, και η αείμνηστη Αικατερίνη (Καίτη) Ελευθεριάδου για την προσφορά της στον ποντιακό πολιτισμό.

Πρώτα στη σκηνή θα βγουν τα σωματεία της Δράμας, και θα ακολουθήσουν της Θράκης και της Καβάλας. Τα παιδιά ανά νομό θα συνοδεύονται από μουσικούς οι οποίοι θα δώσουν ρυθμό στα βήματά τους.