21 Απρίλιος 2019, 23:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απρίλιος 2019, 23:16

Οι Έλληνες σαρώνουν σε ξένα τηλεοπτικά ριάλιτι μαγειρικής

  • Οι Έλληνες σαρώνουν σε ξένα τηλεοπτικά ριάλιτι μαγειρικής
    Η νικήτρια του βρετανικού «Masterchef» Ειρήνη Τζώρτζογλου (φωτ.: peoplegreece.com)

Άριστοι πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας αποδεικνύονται οι Έλληνες σεφ του εξωτερικού. Η Ειρήνη Τζώρτζογλου, η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε το αγγλικό «MasterChef» για γυναίκες, είναι μόνο μία περίπτωση. Πριν από χρόνια, ο Σπύρος Θεοδωρίδης δεν πίστευε ότι η συμμετοχή του στο ιταλικό «MasterChef» θα του χάριζε και τον πολυπόθητο τίτλο, τον οποίο, όπως είπαν οι κριτές, κέρδισε «με το σπαθί του». Για τον Σπύρο, που μεγάλωσε στο Αιγάλεω και στα 21 του χρόνια πήγε στην Ιταλία για να κυνηγήσει το όνειρό του, «η μαγειρική είναι η αγάπη για τους άλλους». Και συνεχίζει να το αποδεικνύει μέχρι σήμερα, έχοντας εργαστεί σε μεγάλα εστιατόρια, κάνοντας εκπομπές και παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής.

Πριν από 12 χρόνια όμως, ένας ακόμη σεφ ελληνοϊταλικής καταγωγής, ο Μάικλ Σάιμον, διακρίθηκε με τις συνταγές του στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής «The Next Iron Chef».

Είναι ιδιοκτήτης εστιατορίων και γνωστός από τις εμφανίσεις του σε εκπομπές μαγειρικής στις ΗΠΑ. Μάλιστα το 2013, μαζί με τη δημοφιλή ηθοποιό Εύα Λονγκόρια πρωταγωνίστησαν σε διαφήμιση γνωστής φίρμας τσιπς.


(Φωτ.: zimbio.com)

Ακόμη, μεγάλη καριέρα στο χώρο της μαγειρικής κάνει στην Αυστραλία και ο σεφ Γιώργος Καλομπάρης, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις κριτές-παρουσιαστές του «MasterChef Australia». Διατηρεί μια αυτοκρατορία που περιλαμβάνει 21 εστιατόρια στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη.

Η φετινή νικήτρια του αγγλικού «MasterChef» για γυναίκες, Ειρήνη Τζώρτζογλου, είναι μία από τις Ελληνίδες που αγαπούν τη μαγειρική, ωστόσο δεν αποφάσισαν σε νεαρή ηλικία να λειτουργήσουν επαγγελματικά σε αυτόν το χώρο.

  • Πηγή: neoskosmos.com.