28 Φεβρουάριος 2014, 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:31

Ένοπλοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Κριμαίας

  • Ένοπλοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Κριμαίας

Ένοπλοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Κριμαίας

Σε τεντωμένο σκοινί παραμένει η κατάσταση στην αυτόνομη περιοχή της Ουκρανίας, την Κριμαία, καθώς μετά την κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων χθες, τα ξημερώματα ένοπλοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης.
Περίπου 50 ένοπλοι αναφέρθηκε ότι κατέφθασαν στο αεροδρόμιο με φορτηγά, δημιούργησαν μία ζώνη στον τερματικό και στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε άλλα σημεία, ενώ κάνουν περιπολίες στους διαδρόμους.

Το Russia Today μετέδωσε ότι οι ένοπλοι φορούσαν τις ίδιες στολές και ήταν εξοπλισμένοι όπως οι φιλορώσοι που κατέλαβαν χθες την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το Κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα της περιοχέής.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι οι άνδρες στο αεροδρόμιο κρατούν σημαίες του Ρωσικού Ναυτικού. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο το αεροδρόμιο λειτουργεία κανονικά και οι επιβάτες κάνουν κανονικά τις διαδικασίες για τις πτήσεις τους, παρά το γεγονός ότι περίπου 12 ένοπλοι βρίσκονται έξω από τον χώρο του αεροδρομίου στην περίμετρό του.

Χθες ένοπλοι κατέλαβαν την τοπική βουλή και την έδρας της κυβέρνησης υψώνοντας σημαίες και φωνάζοντας: «Η Κριμαία είναι Ρωσία!».

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας απηύθυνε προειδοποίηση προς την Ρωσία να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση στην Κριμαία, την ώρα που η περιοχή ανακοίνωνε πλάνα για δημοψήφισμα με αίτημα μεγαλύτερη ανεξαρτησία.

Πηγή: imerisia.gr