16 Απρίλιος 2019, 10:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απρίλιος 2019, 10:13

Η ΠΟΕ έτρεξε στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)

  • «PontosRunningTeam»: Η συμμετοχή της ΠΟΕ στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»
    Η ΠΟΕ στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» (φωτ.: ΠΟΕ)
  • Η ΠΟΕ έτρεξε στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)
  • Η ΠΟΕ έτρεξε στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (βίντεο)

Η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού της βόρειας Ελλάδας χάρισε για άλλη μια χρονιά πολύ κέφι, απόλυτη ευχαρίστηση και έντονα συναισθήματα σε 20.000 ανθρώπους που έζησαν την εμπειρία του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» την Κυριακή 14 Απριλίου.

Μοναδική έκανε τη φετινή διοργάνωση η ομάδα «100 Running Team» της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με σύνθημα «Τρέχω για τη μνήμη, τρέχω για τη ζωή».

Πάνω από 800 αθλητές φόρεσαν τα επετειακά μπλουζάκια της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και έτρεξαν για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών. Στην ομάδα επίσης εντάχθηκαν επιφανείς αθλητές όπως ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Στόχος της συμμετοχής της Ομοσπονδίας στο Μαραθώνιο ήταν η ανάδειξη του αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και η αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον. Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα επέστρεψε μέρος του αντιτίμου συμμετοχής κάθε δρομέα τής «100 Running Team» στην ΠΟΕ. Από την μεριά της η ΠΟΕ αποφάσισε να διαθέσει αυτά τα χρήματα στη διανομή αντιτύπων του επίτομου έργου του Κωνσταντίνου Φωτιάδη Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στα αγγλικά, σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Συνολικά στο Μαραθώνιο έτρεξαν 20.000 δρομείς από πέντε ηπείρους και 51 χώρες, προερχόμενοι ακόμα και από μακρινά μέρη όπως η Ζιμπάμπουε, η Κινεζική Ταϊπέι, οι Μπαχάμες και το Ουζμπεκιστάν.

Πλέον, το ραντεβού όλων ανανεώνεται για το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, όταν θα πραγματοποιηθεί ο 8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - Dole, που υπόσχεται εξίσου μεγάλη συμμετοχή και ακόμα πιο δυνατές συγκινήσεις.