15 Απρίλιος 2019, 23:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2019, 23:06

Τσίπρας: Ούτε λόγος για μείωση αφορολόγητου (βίντεο)

  • Τσίπρας: Ούτε λόγος για μείωση αφορολόγητου (βίντεο)
    Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο στούντιο ειδήσεων του ΑΝΤ1 (φωτ.: ant1news.gr)

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι έρχονται ελαφρύνσεις για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, όσο η οικονομία συνεχίζει να πηγαίνει καλά, και υπογράμμισε ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου. Σχεδιάζουμε την εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης, κυρίως για τους πολίτες που έχουν πληρώσει μεγαλύτερο τίμημα, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι μετά το Πάσχα θα προχωρήσει ο σχεδιασμός για μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης.

Είπε ακόμη ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis και ότι υπήρξε σπατάλη δημοσίων πόρων. Tο ποιός και με ποιό τρόπο και μέσω ποιών προσώπων έγινε αυτό, θα το ψάξει η δικαιοσύνη, συμπλήρωσε. «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αυτή είναι στρατηγική επιλογή από την πλευρά μου και δεν πρόκειται να αλλάξει, απλά διότι είναι μια απτή απόδειξη επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε την αποπληρωμή τμήματος των δανείων του ΔΝΤ ως τη δεύτερη σημαντικότερη στιγμή μετά την έξοδο από τα προγράμματα, το καλοκαίρι του 2018. «Όλοι γνωρίζουμε ότι η αυστηρότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής και οι λάθος επιλογές που επιβλήθηκαν, ερχόντουσαν από την πλευρά του ΔΝΤ», δήλωσε. Ερωτηθείς σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε ότι η πΓΔΜ άλλαξε το όνομα της χώρας, έβγαλε τους αλυτρωτισμούς από το σύνταγμα, άλλαξε τις ονομασίες των δημοσίων οργανισμών, των δρόμων, του αεροδρομίου, των πινακίδων αυτοκινήτων. Συμφώνησαν να δηλώσουν ότι η γλώσσα τους είναι νοτιοσλαβική και ότι η αρχαία μακεδονική κληρονομιά ανήκει στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Δείτε στη συνέχεια ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1: