15 Απρίλιος 2019, 17:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2019, 17:56

Κρήτη: Γερμανοί στρατιωτικοί οι νεαροί που κατέβασαν την ελληνική σημαία

  • Κρήτη: Γερμανοί στρατιωτικοί οι νεαροί που κατέβασαν την ελληνική σημαία
    Η γερμανική σημαία που κυματίζει αντί της ελληνικής στον Σταυρό Ακρωτηρίου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν ήθελαν να προσβάλουν τους Έλληνες και ότι απλά ήθελαν να δείξουν ότι «κατέκτησαν» την πεζοπορική διαδρομή έδωσαν οι δύο νεαροί αξιωματικοί από τη Γερμανία, χωρίς ωστόσο να πείσουν τον δικαστή που τους καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή. Οι δύο 23χρονοι που υπηρετούν στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην 115 Πτέρυγα Μάχης οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στο γιατί η γερμανική σημαία αντικατέστησε την ελληνική σε ιστό που βρίσκεται στην περιοχή του Σταυρού στο Ακρωτήρι.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό το απόγευμα της Κυριακής από κατοίκους της περιοχής που είδαν τη γερμανική σημαία να κυματίζει! Η ελληνική είχε κατέβει και βρισκόταν στα βράχια, σκεπασμένη με πέτρες.

Αμέσως έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη των αξιωματικών. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών τους άσκησε δίωξη για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και τους παρέπεμψε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Κατά την απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι έκαναν πεζοπορία στον αρχαιολογικό χώρο του Σταυρού, και τόνισαν ότι απλά… ενθουσιάστηκαν και δεν είχαν σκοπό να βεβηλώσουν το σύμβολο. Μάλιστα απέδωσαν την πράξη τους σε «ορειβατική» συνήθεια.

Μετά την καταδίκη τους οι δύο 23χρονοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Θα επιστρέψουν αύριο στη Γερμανία, όπου λόγω της στρατιωτικής τους ιδιότητας αναμένεται να ελεγχθούν πειθαρχικά.