15 Απρίλιος 2019, 23:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2019, 23:06

«Κινστέρνα Πόλη» το κολυμβητικό-αθλητικό κέντρο της ΑΕΚ στη Βάρη

  • «Κινστέρνα Πόλη» το κολυμβητικό-αθλητικό κέντρο της ΑΕΚ στη Βάρη
    Σχέδιο για την «Κινστέρνα Πόλη» που δόθηκε στη δημοσιότητα

Απέναντι από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη, στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, θα δημιουργηθεί το νέο κολυμβητικό και αθλητικό κέντρο της ΑΕΚ το οποίο θα ονομάζεται «Κινστέρνα Πόλη». Έτσι, μια περιοχή που κατοικήθηκε από Έλληνες της Πόλης και της Μικράς Ασίας και στην οποία υπάρχει ζήτηση για υπηρεσίες κολυμβητικού περιεχομένου, σύντομα θα αποκτήσει ένα κέντρο που θα φιλοξενεί και όλα τα αγωνιστικά τμήματα υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ, αλλά και όλα τα τμήματα των ακαδημιών και των ομάδων υποδομής.

Το έργο βρίσκεται στην οριστικοποίηση των σχεδίων. Ο χρόνος κατασκευής μετά την έγκριση των σχετικών αδειών εκτιμάται σε 9-12 μήνες.

Η «Κινστέρνα Πόλη» θα αποτελείται, μεταξύ άλλων, από ένα κολυμβητήριο που θα μπορεί να φιλοξενεί εθνικούς και διεθνείς αγώνες όλων των αθλημάτων του υγρού στίβου, μια πισίνα εκμάθησης παιδιών και ψυχαγωγίας ενηλίκων, ένα γυμναστήριο με όργανα και χώρο για ομαδικά προγράμματα και για προγράμματα φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης, χώρο εκδηλώσεων και μουσειακό χώρο. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν αθλητικές εγκαταστάσεις για τένις, για πάντελ βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ.

Όλο το έργο θα καλυφθεί πλήρως από ιδιωτικά κεφάλαια και η έκταση των 12 στρεμμάτων θα εκμισθωθεί μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από τη Βασιλική Κινστέρνα, τη μεγαλύτερη υπόγεια δεξαμενή νερού που κατασκευάστηκε στην Κωνσταντινούπολη στα χρόνια του Βυζαντίου.

Αναλυτικά τα σχέδια για το κέντρο θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ερασιτεχνικής ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο.