15 Απρίλιος 2019, 18:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2019, 17:25

Η ΔΙΣΥΠΕ ενάντια στην υποψηφιότητα Καιρίδη – Ζητείται ξεκάθαρη θέση για τη Γενοκτονία

  • Η ΔΙΣΥΠΕ ενάντια στην υποψηφιότητα Καιρίδη – Ζητείται ξεκάθαρη θέση για τη Γενοκτονία

Με μια ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Αμαραντίδης και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Μωϋσίδης, η ΔΙΣΥΠΕ παίρνει θέση απέναντι στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Καιρίδη για την Ευρωβουλή με τη ΝΔ. Παρά το γεγονός ότι ο καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο έχει δηλώσει ότι δεν είναι αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων και ότι πρόκειται για «θύμα» της μονταζιέρας της Κουμουνδούρου, εντούτοις έχει προκαλέσει τη μήνιν των ομοσπονδιών των Ποντίων.

ΔΙΣΥΠΕ: Έχουμε την αξίωση από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα της Γενοκτονίας. Καλούμε τον πρόεδρο της ΝΔ να μην συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του τον αρνητή της Γενοκτονίας κ. Δημήτριο Καιρίδη.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια ο ποντιακός ελληνικός έχει γίνει αποδέκτης προκλήσεων από ανιστόρητους-περίεργους αναθεωρητές της Ιστορίας, και υποστηρίζει ότι η επιβράβευση πανεπιστημιακών που ταυτίζονται με απόψεις του τουρκικού κεμαλικού καθεστώτος θίγει και προσβάλει τον οργανωμένο ποντιακό ελληνισμό.

«Πιστεύουμε πως στις δημοκρατίες καμία πολιτική, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι απέναντι από τα εγκλήματα της Γενοκτονίας», καταλήγει η ΔΙΣΥΠΕ.

  • Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη της ανακοίνωση του ΔΣ της ΔΙΣΥΠΕ.