15 Απρίλιος 2019, 17:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2019, 19:20

Οι Πόντιοι Νυρεμβέργης σε γερμανόγλωσσο ντοκιμαντέρ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Κυριακή 7 Απριλίου μέλη των χορευτικών ομάδων των ποντιακών σωματείων Άουγκσμπουργκ, Λάουφ, Μονάχου και Νυρεμβέργης, με οικοδεσπότες την ενορία Αποστόλου Παύλου και τη γυναικεία ομάδα του ΣΠ Νυρεμβέργης, συμμετείχαν πρωταγωνιστικά στα γυρίσματα του γερμανόγλωσσου ντοκιμαντέρ 19 Μαΐου 1919.

Η ταινία, της οποίας παραγωγός είναι το κανάλι Hellas Tv που εδρεύει στο Μόναχο, έχοντας πραγματώσει λήψεις σε Τραπεζούντα, Κερασούντα και Σινώπη, ολοκλήρωσε τη σκηνοθεσία της με τη σκηνογραφία ενός γαμήλιου γλεντιού εποχής, την αποφράδα ημέρα της 19ης Μαΐου 1919.

Οι δεκάδες μικροί και μεγάλοι χορευτές που συναντήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου, έχοντας ταξιδέψει από όλη τη Βαυαρία για να λάβουν μέρος στα γυρίσματα, ενθουσιάστηκαν και ανυπομονούν για την πρεμιέρα της ταινίας.

Όπως είπε στον αμφιτρύωνα της δράσης ΣΠ Νυρεμβέργης ο Φώτης Μάραντος, διευθυντής και ιδιοκτήτης του διαδικτυακού καναλιού Hellas TV αλλά και παραγωγός της ταινίας, η φιλοδοξία της παραγωγής είναι η αποκάλυψη της τραγικότητας των γεγονότων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο γερμανικό κοινό, καθώς στοχεύει στη συμμετοχή της σε κινηματογραφικά φεστιβάλ της εγχώριας αγοράς.

Ο ΣΠΝ παραμένει ευγνώμων για την εγκάρδια φιλοξενία των δραστηριοτήτων του στον εφημέριο της Ενορίας Αποστόλου Παύλου Νυρεμβέργης π. Σωτήριο Τσουρλή, όπως και στη γενναιόδωρη ανταπόκριση της ομάδας γυναικών του σωματείου στις ευγενείς προκλήσεις των ξένιων ανακλαστικών του.

Το ΔΣ