15 Απρίλιος 2019, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2019, 07:56

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι

  • Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά κυρίως στη δυτική Ελλάδα, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες και στα Δωδεκάνησα, αλλά και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένονται τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πολύ ενισχυμένοι ριπαίοι άνεμοι αναμένονται επίσης σε τοπικό επίπεδο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων. Εξαίρεση αποτελεί η Θράκη, όπου τα φαινόμενα θα είναι λίγα και τοπικού χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 5-13 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 7-17, στην Ήπειρο από 8-9 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 8-18, στα δυτικά και νότια από 10-6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9-19, στα νησιά του Ιονίου από 11-16 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και τοπικά θα ενισχυθούν στα 5 μποφόρ.

Στην Αττική τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα γενικευτούν και για το υπόλοιπο της ημέρας θα εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12-17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10-15 βαθμούς.

  • Πηγή: meteo.gr.