15 Απρίλιος 2019, 09:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2019, 09:09

Μουσείο Ακρόπολης: Διεθνής ημερίδα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

  • Μουσείο Ακρόπολης: Διεθνής ημερίδα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα
    Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο (ΑΠΕ- ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Διεθνής ημερίδα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 15 Απριλίου 2019, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης. Η ημερίδα διοργανώνεται από την Προεδρία της Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Διεθνή Ένωση για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Ακαδημαϊκοί, έγκριτοι αρχαιολόγοι, νομικοί, αρχιτέκτονες, ιστορικοί και εκπρόσωποι εθνικών επιτροπών για την επανένωση των Γλυπτών, θα παρουσιάσουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το θέμα και την πορεία του τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ αυτών η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών πρύτανις Ελένη Αρβελέρ, ο ακαδημαϊκός και πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα καθηγητής Λουί Γκοντάρ, η ηθοποιός και πρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής (BCRPM) ντέιμ Τζάνετ Σούζμαν και ο επικεφαλής αρχιτέκτων του Σχεδίου Αναστήλωσης της Ακρόπολης, καθηγητής Μανώλης Κορρές.

«Στόχος της διοργάνωσης είναι η σύνοψη των έως τώρα εξελίξεων και η αποτίμησή τους με σκοπό τη στήριξη της διεκδίκησης, μέσω της συμπόρευσης διαφορετικών φορέων, την ενίσχυση των θετικών σημείων και την ευαισθητοποίηση του κοινού», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

«Η υψηλής αξίας και σπουδαιότητας συνάντηση συμβάλλει καθοριστικά στο δίκαιο πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς για επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο των βιαίως αποσπασθέντων τμημάτων των Γλυπτών του Παρθενώνα -του πιο εμβληματικού Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς- και την επανένωσή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης». Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Μ.