14 Απρίλιος 2019, 20:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απρίλιος 2019, 20:17

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Σγόντζος

  • Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Σγόντζος

Έφυγε από τη ζωή ο ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κώστας Σγόντζος, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Είχε γίνει γνωστός ως παρουσιαστής μίας από τις πρώτες μουσικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, το «Μουσικό Καλειδοσκόπιο», αλλά και από τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα».

Ο Κώστας Σγόντζος υπήρξε για πολλά χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός και συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή του Φεστιβάλ «Rock in Athens ‘85».

Η εκπομπή «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» της EBU, που ξεκίνησε το 1965, είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης μέσα από ευρηματικά παιχνίδια, στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες. Η Ελλάδα με την ΕΡΤ πήρε μέρος στο παιχνίδι από το 1993 έως το 1999.

Από το 2014, ο Κώστας Σγόντζος εργαζόταν στον Atlantis 105.2 FM, ως μουσικός παραγωγός. Εργάστηκε στην ΕΡΤ, τον ΑΝΤ1, τον ΣΚΑΪ και τον ALPHA, αλλά και στους ραδιοσταθμούς ERA 2, ERA sport, TOP FM, ANT1 FM, ROCK FM, SKYROCK και PLANET. Ο Κώστας Σγόντζος υπήρξε παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Νανά Παλαιτσάκη, ενώ από τον πρώτο του γάμο έχει δύο κόρες.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Κώστα Σγόντζου εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, στην οποία εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δημοσιογράφου.

  • Με πληροφορίες από naftemporiki.gr.