14 Απρίλιος 2019, 16:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απρίλιος 2019, 16:49

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων 2019: Το υπουργείο Πολιτισμού την αφιερώνει στα παιδιά

  • Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων 2019: Το υπουργείο Πολιτισμού την αφιερώνει στα παιδιά
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας)

Στα παιδιά και στον δημιουργικό διάλογο με τη νέα γενιά αφιερώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, που γιορτάζεται στις 18 Απριλίου, όπως έχει οριστεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS). Πώς θα αγαπήσουν τα παιδιά την πολιτιστική μας κληρονομιά; Τι γνωρίζουν για την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα;

Πώς ερμηνεύουν ό,τι περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO; Γιατί την επισκέπτονται άνθρωποι από τα πέρατα του κόσμου; Τι σημαίνει για την ταυτότητά μας;

Για να δοθούν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και η γγ του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη θα συναντηθούν με μαθητές δημοτικών σχολείων στην Ακρόπολη, στις 10:00π.μ.

«Μια συνάντηση και ένας δημιουργικός διάλογος με τα παιδιά για όσα σημαίνει η Ακρόπολη και γιατί είναι παγκοσμίως συνδεδεμένη με τις ιδέες της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Δημοκρατίας, που παραμένουν σύγχρονες στους αιώνες. Οι μαθητές θα επισκεφθούν το κορυφαίο μνημείο του Παρθενώνα, που σηματοδοτεί για όλο τον κόσμο την Ελλάδα και τον πολιτισμό της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Μια συνάντηση με σκοπό να φέρει κοντά στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τους νεότερους πολίτες της χώρας, με τρόπο συμμετοχικό και βιωματικό και με τη βοήθεια των αρχαιολόγων της Διεύθυνσης Μουσείων και της Εφορείας της Πόλης των Αθηνών», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.