14 Απρίλιος 2019, 09:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απρίλιος 2019, 09:33

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα για την 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

  • Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα για την 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
    (Φωτ. αρχείου: pontos-news.gr)

Φέτος συμπληρώνονται 104 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων και 101 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αρμενίας (28 Μαΐου 1918). Οι εκδηλώσεις μνήμης διοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής και την Αρμενική Κοινότητα της Ελλάδος και θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, καθώς και τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, την Κυριακή (14/4) θα γίνει η κεντρική πολιτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Στην εκδήλωση, χαιρετισμό θα απευθύνουν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα Fadey Charchoglyan και εκπρόσωπος της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο εκδότης της Real Νews Νίκος Χατζηνικολάου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει και καλλιτεχνικό μέρος με την συμμετοχή της χορωδίας και του χορευτικού συγκροτήματος του αρμενικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χαμασκαΐν», όπως επίσης απαγγελία από την ηθοποιό Χριστίνα Αλεξανιάν. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, εκ μέρους της κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας, του πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, του δημάρχου Αθηναίων, του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του εκπροσώπου της Αρμενικής Κοινότητας.

Την Μεγάλη Τετάρτη (24/4), στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη Νέα Σμύρνη. Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης και ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Κοινότητας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου από τους ομιλητές καθώς και από τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας.


(Φωτ. αρχείου)

Στις 6:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και εν συνεχεία πορεία διαμαρτυρίας προς την τουρκική πρεσβεία με σκοπό την επίδοση υπομνήματος στον πρέσβη της Τουρκίας. Επίσης, την περίοδο 18-25 Απριλίου 2019, στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην αρμενική ιστορία και τον πολιτισμό, όπου επίσης θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό από την Αρμενική Νεολαία Ελλάδος.

Εκδηλωσεις